Spicy linsesuppe
Fra min bog “Spis dig rask“

4 personer
Suppe:
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 lille rød chili
- 200 g røde linser
- 1½ liter vand
- 3 kyllingbouillonterninger
- 1 dåse tomatpúre (140 g)
- 2 tsk. sød paprika
- 2 tsk. tørret timian
- 1½ spsk. balsamicoeddike
- salt og peber
Topping:
- 500 g kyllingestrimler (af kyllingefilet)
- 1 tsk. paprika salt og peber
- 1 spsk. olivenolie
- 150 g cremefraiche
- 18 % frisk timian og chili til pynt
Energiindhold:
2090 kJ (500 kcal) pr. pers.
Protein: 35,1 %
Fedt: 31,7 %
Kulhydrat: 33,2 %
Fra min bog “Spis dig rask“
Suppen:
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien. Hak chilien. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele simre under låg ved svag varme i ca. 30-45 minutter. Smag til med salt og peber og eventuelt med mere chili.
Topping:
Krydr kyllingestrimlerne med paprika, salt og peber og rist dem i olien.
Server suppen med kyllingestrimler, en klat cremefraiche og pynt med frisk timian og finthakket chili.
Tip:
Denne suppe smager som duften af Italien og er nem at lave. Linserne giver en cremet suppe med en god struktur. Hvis
du ikke har prøvet at arbejde med linser før, er denne opskrift et godt sted at starte. Suppen kan eventuelt blendes efter tilberedning, og inden der pyntes med creme fraiche, kylling, chili og timian. Det giver en mere jævn suppe uden stuktur.
Selve suppen er fryseegnet, så denne ret kan nemt laves i større portioner.